torsdag 4 april 2013

Blir man förvånad?

Man kan ju undra vad det är som skapar så stora rabalder kring ett café-koncept där man vill förbjuda barn. Detta kan ju givetvis bara hända i Stockholm eller våra största städer. Marcus Birro har skrivit om detta förut. Jag citerar:

"Vi är ett land och ett folk som berömmer oss för vår frigjordhet, för vår jämställdhet, vår tolerans, vår vidsynthet och vår modernitet. Vi är i takt med tiden. Vi står längst fram. Men det samhälle vi byggt de senaste tio, femton åren är ett cyniskt samhälle. Det är ett land för de redan trygga. Det är ett land för egoismen och cynismen."

http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/marcus-birro-nu-laser-jag-att-manga-appladerar-nar-ett-fik-i-stockholm-vill-for/


Så här skrev jag på Facebook idag:
Blir man förvånad. Nej icke! Ett sätt att slippa detta scenario är att göra övriga Sverige mer attraktivt så man kan fly de stora städerna. Stockholm lider av trångboddhet, vilket leder till att stressfaktorn ökar hos alla, då tar man till drastiska beslut för att avskärma sig verkligheten omkring sig. Stockholm har en marknad och då vågar man ha detta som ett verktyg för att få dit andra klientel. Men det bevisar också på elittänkandet. Att vi ständigt ska brottas med att vi alla ska kategoriseras. Vi är ju för fn samma släkte med samma behov. Acceptera detta!!

Jo jo, jag kanske tog i lite. Men det går ju inte att diskriminera barn och föräldrar som har rätten att röra sig fritt. Men nu kommer väl fiket att diskriminera sig själva genom denna metod. De kommer locka dit det klientel de vill ha. Jag tror knappast diskrimineringsombudsmannen (DO) får så värst mycket anmälningar. Varför krusa ett sådant fik/café och dess ägare. Det finns andra som gladeligen tar emot dessa barn och föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar