tisdag 28 januari 2014

Vad ska man tro på..?

Konspirationsteorier har alltid fascinerat mig. Men innan du läser vidare, så vill jag säga att jag är lika skeptisk som de flesta när man börjar rota i saker och ting. Men jag vill ha ögonen och öronen öppna. Jag vill inte gå runt i mitt liv, vara naiv och blåögd i tron om att allting är guld och gröna skogar. För så är det inte. Det händer för mycket märkligt i många stater runt om i världen och inte minst politiskt för att bara kunna svälja skiten som möter oss i nyhetsflödet.

En korrupt värld
Som utbildad samhällskunskapslärare, har jag svårt att koppla bort den oro som råder i världen. Men visst, en viktig anledning är förstås att medierna är duktiga på att sprida oro genom den snabba bevakning vi får rakt in i våra vardagsrum.
Desto mer man börjar samla olika fakta om märkliga händelser - desto mer ser jag en värld som är korrupt (vilket är en sanning som får alltfler att köra huvudet i sanden när det blir obekvämt). Människan är en dubbelbottnad varelse med en integritet som ofta äts upp inifrån. Få orkar stå emot när pengar får styra de beslut som påverkar människors livsöden.

Ett inside job
Det verkar som att halva världen vet vad som hände den 11/9 i New York. Bevisen är så tydliga att denna operation helt omöjligt skulle kunna ha iscensatts utan FBI och CIAs medvetande. Rapporterna är tusentals på webben där bevisen har lagts fram att det var ett Inside Job. Men ändå händer ingenting som får avslöja "den officiella förklaringen". För om maktens män och de som sitter på "världens finanser" skulle yppa något annat - då skulle den vackra kuliss som USA försöker upprätthålla rämna. Kaos skulle utbryta och finanskollapsen skulle vara ett faktum en gång för alla.

Jag kan inte låta bli att tänka på den mästerliga låten Inside Job med Don Henley (som tyvärr inte finns med ljud) på YouTube (av upphovsrättsliga skäl).

Citat:
"You think that you're so smart
But you don't have a fucking clue
What those men up in the towers
Are doing to me and you
And they'll keep doin' it and doin' it
And doin' it and doin' it
And doin' it and doin' it
And doin' it and doin' it
Until we all wake up
Wake up, wake up, wake up, wake up

När bevisen lyser rakt i ansiktet att miljarder och åter miljarder dollar förflyttades i form av gultackor (stora delar av guldreserven) från närliggande WTC byggnader bara dagar innan tornen blev attackerade - då är det bara ett av flera märkliga bevis. När dessutom forskare och kemister som är experter på området har kunnat förklara omständigheterna kring tornens fall mot marken som en omöjlighet. Eftersom värmen från flygplanens bränsle aldrig hann sprida sig långt ner i byggnaden och gick upp i rök. När dessutom närliggande WTCs syskonbyggnader störtar till marken också. Då är det planterat på högsta nivå.

När f.d. FBI specialisten och agenten Ted L. Gunderson, numera pensionerad, vet att det var ett Inside Job (han har bevis att FBI, CIA kände till operationen). Då kan man ju undra flera saker.

Men framförallt:
- Varför skulle han gå ut med detta om det inte finns/fanns starka bevis, för han vinner ju inget på det om det inte finns en gnutta sanning?
- Det är trots allt hans forna arbetsgivare han biter i handen, han riskerar att få sin pension indragen.
- Han är dessutom inte ensam, det är bara att leta på You-Tube, där finns massor av märkliga upptäckter som avslöjar olika spår som inte har fått någon förklaring från myndigheterna.

https://www.youtube.com/watch?v=RRaezLTU2a0

Titta på filmen ovan där Ted berättar öppenhjärtigt. Sen är det bara att följa olika tips och rekommendationer som poppar upp på menyn. Avslöjanden i massor.

Men även denna film är intressant.
https://www.youtube.com/watch?v=BkPRskciqVM

Jag önskar jag kunde hitta filmer där allting kunde ha en naturlig förklaring att den officiella versionen stämmer. Men det gör den inte eftersom myndigheterna i USA döljer och har undanröjt bevis. Därför blir försvarstalen från Washington klichéartade och anpassade efter vad vi vill höra.


BEVISEN lyser rakt in i ansiktet och ändå är det som att människor inte förstår vad som hände. Det är så overkligt att ingen kan ifrågasätta att det måste vara några onda män som attackerade demokratins högborg. New York, symbolen för frihet och möjligheter. Men också symbolen för dollartecknet, börsen och spekulationerna. En dag kommer pengar inte ha något värde och vi får hoppas det finns en solidarisk och moralisk kraft som kan bära mänskligheten mot nya värden där makten (krig och religioner) inte har någon betydelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar